Back to All Events

Jewish Life

  • Centro Cultural Nicolás Salmerón 51 Calle Mantuano Madrid, Comunidad de Madrid, 28002 Spain (map)

MazikDuo, format pel clarinetista menorquí Tolo Genestar i el pianista terrassenc Marc Sumsi presenten el seu primer àlbum titulat Jewish Life, portraits of the past (Temps Record 2017).

Un projecte singular entre la fusió de la clàssica i el klezmer, on ambdós gèneres conviuen mostrant una música variada però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània. Basant-se en la idea de com les músiques constitueixen cultura, Jewish Life incursiona en la identitat i la història jueves explorant alguns romanents que va deixar l'esdevenir de la cultura jueva al llarg del segle XX. Des de la música present en la cruesa dels murs d'un camp de concentració o aquella latent en la memòria d'un jove exilliat de la seva pàtria.
Per això, MazikDuo ens presenta un disc innovador i interessant amb obres que van germinar en moments i contextos molt diversos, des de la sonoritat més ombrívola de la II Guerra Mundial (Messiaen, Weinberg) a les melodies més frenètiques del seu gènere festiu més popular (Schoenfield, Kovács, Bloch, Saurer); definit pels propis artistes com una música que riu i plora al mateix temps.

Els dos joves músics titulats al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i amb diversos reconeixements nacionals i internacionals estrenen Jewish Life al Teatre Principal de Maó (febrer 2016 - Menorca), com a resultat del treball personal de Genestar durant els seus anys d’estudiant al Conservatori Nacional de Niça amb Michel Lethiec, qui l’introdueix en la màgica sonoritat de la música jueva. Des de llavors l’han pogut escoltar a Mallorca, Eivissa, Catalunya, Andalusia i Madrid, acabant la temporada 2017 a la prestigiosa sala de la Fundación Juan March, rebent una gran crítica per part de l’organització.

L’interés del públic, el valor musicològic, històric i social i la qualitat de la interpretació han impulsat a portar endavant l’enregistrament del disc, gravat a l’estudi Sol de Sants Studio de Barcelona i mesclat, masteritzat i editat per la productora i discogràfica Temps Record S.L. (Terrassa).

Amb aquesta gran producció impulsada pel suport econòmic de l’Institut d’Estudis Baleàrics (Illenc), l’organisme del Govern de les Illes Balears encarregat de fomentar la Cultura i la projecció dels seus artistes més consolidats.

Earlier Event: February 18
Jewish Life
Later Event: April 13
Jewish Life